ПРОВЕЖДАНЕ НА КИНОМУЗИКАЛНИ СЪБИТИЯ В СТАРАТА МЕЛНИЦА В СЕЛО КЪРПАЧЕВО НА 13-ТИ И 14-ТИ ЮЛИ 2024 Г.

"СинЕфония" ще гостува на село Кърпачево!

 

На 13-ти и 14-ти юли кино и музика ще изпълнят Старата мелница в село Кърпачево, където “СинЕфония” и Сдружение "Деветашко плато" си партнират, за да се насладим на киноконцерт и киномузикална работилница за деца!

“СинЕфония” е проект, който съчетава магията на музиката и киното в техните различни форми. Как образът, звуците и музиката създават изкуство - как си влияят взаимно, как създават картини, които виждаме на екран, измисляме с въображението си и усещаме в сърцето си, пречупени през личния опит на всеки един от нас. След вълнуващите киноконцерти и киномузикални работилници за деца, които бяха проведени в гр. София, "СинЕфония" ще гостува и на село Кърпачево!

Програма:

13-ти юли, 17:00ч., Старата мелница

Киноконцерт: комедии на киното без думи

Ще се разходим из историята на нямото кино - комедии без думи, от едноминутни скечове, до феерична бурлеска и анимационни филми. Ще гледаме нямото кино, така, както е било в миналото - под звуците на музика на живо.На пианото ще бъде джаз пианиста Станислав Арбаджиев - един най-активните джаз пианисти на съвременната музикална сцена в България. Работил е с музиканти като Милчо Левиев, Мишо Йосифов, Камелия Тодорова, Christiane Karam (САЩ), Joris Teepe (САЩ, Холандия), Conrad Herwig (САЩ).

От 2017 г. е в проект на Петър Салчев с Крейг Бейли, дългогодишен саксофонист на Рей Чарлз. Сред последните проекти, които развива са композиране на музика за киноконцерти с неми и анимационни филми; развитие на swing културата в България с групата “The Oldie Goldies” и подготвянето на самостоятелния му албум "33".

Пиано: Станислав Арабаджиев

Продължителност: 40 минути

Вход свободен, запазване на места:

0876 18 00 10

contact@cine-fonia.com (или на линк https://www.eventbrite.com/e/939622083947)

 

14-ти юли, 10:30ч., Старата мелница

Киномузикална работилница за деца

С помощта на менторите Станислав Арабаджиев (музикален педагог) и Еви Карагеоргу (кинопедагог) децата ще се запознаят с изкуството на озвучаването на киното. С музикални инструменти (и не само!) ще създадат звукова картина за филм от началото на историята на киното.

Работилницата е подходяща за деца от 5 до 12 години, като ще бъдат организирани групи според възрастта на участниците.

Продължителност на работилницата: 2 часа и половина (с кратка пауза с осигурени лека закуска и вода).

Вход свободен, запазване на места:

0876 18 00 10

contact@cine-fonia.com или на линк (https://q5njstd9.forms.app/cinefoniaworkshopkarpachevo)

"СинЕфония" в с. Кърпачево се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма “Създаване” и в партньорство със Сдружение "Деветашко плато", L'Agence du court métrage, Френски институт България, СинЕд България и Cinemini Europe.